Meny Stäng

Konsten att styla ditt matbord: topptips för varje säsong

Konsten att styla ditt matbord: topptips för varje säsong

Att skapa en upplyftande atmosfär i ditt hem kan börja med något så enkelt som ditt matbord. Nedan är några tips och inspiration för att styla ditt matbord genom årets alla säsonger.

Vinter

Vintern är tiden för mysig hemma-hos-känsla.

Ljust och fräscht

En populär vinterstil är att hålla allt ljust och fräscht. Använd vita eller Silverfärgade dukar och servetter. Accentuera med gnistrande ljusslingor eller ljusstakar för ett magiskt vinterlandskap hemma på ditt matbord.

Julighet

För den som firar julen, passar det utmärkt att ta in juldekorationer på bordet. Antingen blandat med det fräscha och ljusa eller i de traditionellt varma julröda färgerna. Använd tygtomtar, ljus, en julstjärna eller hemgjorda granrisgirlander.

Vår

Våren markerar början till en ny start och uppfriskande av livet.

Färg och blommor

Inte nog med att blommor är signaturtecknet för vår, de ger också liv till bordet. Använd vas med färska sommarblommor eller kanske blommiga servetter och dukar. Färgscheman kan med fördel vara ljusa och glada, tänk pasteller.

Påskdekorationer

Påsk är lika med en explosion av färg och liv. Bjud in fjädrar, ägg och kaniner till ditt matbord. Var gärna kreativ och lägg alla äggen i en korg som en dekorativ centerpiece.

Sommar

Under sommaren vill vi ofta skapa en avslappnad, bohemisk stil.

Kustnära eller lantlig stil

Stranden och landet är två populära platser under sommaren, så varför inte ta atmosfären in i vardagsrummet? Hylla kusten med skalet, sandfärgade dukar och blåa accenter. Om du föredrar det lantliga livet, tänk då på att använda checkered dukar, trädécor och mycket blommor.

Grilltema

Grillning är en stor del av sommaren för många. Dekorera bordet med ginghamdukar, masonburkar för drycker och blommor, och kanske en söt liten grillsåsserverare.

Höst

Med hösten kommer en önskan om värme och bekvämlighet.

Varma färger

Andan av hösten är full av rika, varma färger. Välj koppar, brunt, orange och rött. Dekorera med höstblad, mogna äpplen eller pumpor.

Erövringar från skogspromenader

På hösten kan vi även hitta mycket dekorationer direkt från naturen. Allt från kastanjer, till tallkottar och mossa. Använd glasskålar eller liknande för att ha dem framme på bordet i all sin naturliga skönhet.

Att styla och dekorera ditt matbord genom säsongerna kan verkligen höja atmosfären i ditt hem och ge rummet den där lilla extra touchen. Och bäst av allt, det behöver inte vara svårt eller dyrt. Använd de material och dekorationer du redan har, och komplettera med naturliga element från din omgivning. Styla ditt matbord och låt det bli en del av ditt hem som både du och dina gäster kommer uppskatta.